4 Ekim 2011 Salı

Son Destan & Joygame & Oyuncu

Nereden nereye?

Hatırlıyorum da, kapalı beta zamanlarında eğlenceli bir dünyanın içinde kısıtlı özellikleriyle önümüze gelmişti Asmara toprakları. Hatta oyunun açıldığı ilk gün sunucular bile kaldırmamıştı binlerce aktif girişi.

Büyük evrelerden geçti ve bugün hala yenilikleriyle göz dolduruyor. Oyuncusu eskisi gibi yoğun değil ama bin kişinin üzerinde aktif oyuncusu var. Son halini Kan Taşının Öfkesi olarak alan Son Destan hala yenilikleri müjdeliyor.




Eksi yanları olduğu kadar aslında kabul edilmeli ki Türkiye'de Türkçe içerikte hafife alınamayacak kadar da iddialı bir oyun. Joygame oyunun üzerine düşmesine rağmen tamamen ipleri elinde değil. Sonuçta yayıncı firma görevini üstlenmiş durumda. Üzerine düşen oyuncularının isteklerini yerine getirtmek ama bu o kadar kolay birşey değil, hele ki yayıncı firmaysanız.
Yapımcı firması NHN oyuna hakettiği ilgiyi göstermediği de aşikar ama Son Destan oyuncusu bunun farkında ve içten içe sahip çıkıyor oyununa. Eminim ki bu savaşın sonunda galip gelip en sonunda yapımcı firmayı pes ettirecekler.

Oyuncusu demişken Son Destan oyuncusu hem tehlikeli hem de sempatik. Eğer canını yakarsanız (ceza alması, kaybetmesi vb.) kulaklarınızı çok çınlatırlar ve asidirler. Eğer ki istediklerini verirseniz bu onları mutlu eder, en iyi siz olursunuz. Kurallar onlar için katı olmadıkça işleyebilir ama her zaman kuralları göz ardı etmenizi isterler, çünkü onlar hafif cezalar alacak kadar masum değillerdir.

Kısacası Son Destan bir dünya ve içinde yaşattıkları kan davası kadar kinli ama anne, baba, kardeş, akraba gibi bir ailenin bireyi sayarlar birbirlerini. Bizlerde gök yüzünden izliyoruz her birini.

1 yorum:

Teşekkür Ederiz.