29 Aralık 2011 Perşembe

Marsis ve Joygame Macerası

"Kimdir bu Marsis?" Sanırım çoğu kişinin bir zamanlar en çok sorduğu soru buydu.

Gizli kimliklerin ardında kalmak aslında hem eğlenceli hem de üzücü. Düşünsenize  sevenleriniz var ama isminizle değil size bürünmüş bir lakapla sizi anıyorlar.

Joygame platformlarında bir gizli kimlik taşımak ama kimliklerin gizliliğe aşina olmayışı ve sonrasında MARSİS serüveni. İnsanların düşünceleri ve geleceği şimdiden anlatan cümleler.


Marsis kimdi?:
Marsis 2009 yılında Joygame ile Son Destan oynarken tanışmış biridir. Oyunun kapalı beta sürecine denk gelen bu tanışma sonrasında oyunda en geveze ve baş belası forum üyesi olarak ünlenmiştir. Savaşla işi olmayıp genelde gevezelik ve sohbet etmek için kullandığı bu oyun platformunu üniversite hayatında revaçta tutmuş ve hayatında oyun olarak da bırakmıştır. Oyuncu olarak Kasım 2009 - Haziran 2010 yılları arasında Joygame'de yer almıştır.

Marsis ve sosyal yaşantısı:
Evet bu tarz oyunlarda aslında sosyalliğin sadece bu platformda olduğunu savunanlar olacaktır fakat kendi hayatımdan örnek verebilirim ki hem oyuna hem de gerçek hayatımıza fazlasıyla zaman ayırabiliriz, eğer istersek.
Öyle ki Marsis gerçek hayatında müzikle de uğraşan konser sahnelerinde insanları coştururken ve sahil kenarlarında arkadaşlarıyla ateş yakıp eğlenebilen biridir. Tam bir filmkoliktir. Bu konuda abartıya kaçmış zamanları vardır. (Hiç uyumadan 2-3 gün film izlemek gibi)
Hala müzikle uğraşan biri, olukça da keyifli sohbetler için karşısından sadece saygı ve anlayış bekleyen bir kişilik.

Marsis ve online oyunlar:
10 yaşında evinde kişisel bilgisayarı olan Marsis 2000-2002 yıllarında online oyun dünyasına adım attı. Free to Play oyunların yanı sıra Pay to Play oyunlarda MMORPG serüveni başladı. Üniversite son sınıfta Son Destan oyununu Facebook reklamından bulan Marsis, Kapalı Beta sürecinde Joygame üyesi oldu.

Marsis ve Joygame kimliği:
Marsis Joygame platformlarında oyuncuyken üye ismi "gittimben" olarak tanınıyordu. Joygame'in bir parçası olmaya adayken en büyük çekincesi ise insanların oyunculuğuyla yöneticiliği arasındaki ince çizgiyi ayırt edemeyecek olmalarıydı ki çekincesi gerçek olmuştur.
Kısa sürede bu yargıyı kırmayı başarsa da bazı oyuncu kitleleri olağan bir şekilde asılsız yorum ve görüşlerine devam edecek ama bu durum Marsis'in gönlünde diğer üyeleri gibi şefkat ve hoşgörü kazanmalarına engel olmayacaktır.
Üniversite hayatı sonrasında iş arayışları içine giren her genç gibi Marsis de gerekli eğitim ve belgelerini tedarik edip CV ile başvuru yapmaya başladı. Joygame'in o ara  vermiş olduğu iş ilanını dikkate alarak yaptığı başvuru sonrasında kendisini Topluluk Yöneticisi olarak mülakata çağırılmış bulur ve işe kabulü ile serüvenine başlar.

Peki nedir TOPLULUK YÖNETİCİSİ?
Başka bir yazımda bunu da anlatırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür Ederiz.