1 Ocak 2012 Pazar

Marsis ile 2011 Bilançosu

Yeni yıldan herkese "Merhaba",

Sanırım hayatımızda tekrar tekrar hiç sıkılmadan coşkuyla kutlayacağımız tek şey yıl sonunda düzenlenen yeni yıl eğlenceleri olacaktır. Bu yıl benim için biraz daha farklı oldu.

2011 Şubat ayında başlayan İstanbul serüveninde Mart ayında Joygame'in parçası oldum. Öyle ki bu ailenin içine girmemle yoğun bir temponun da içine girmiş buldum kendimi. Son Destan'a "KanTaşı'nın Öfkesi" isimli bir genişleme paketi geldi. Yetmedi çok geçmeden birbirinden çeşitli iş yükümlülükleriyle sırtlandık bazı şeyleri.
Joygame Türkiye turu derken İstanbul merkez koşturmasının içinde buldum kendimi. Bir yanda Sayın Shield ile tur boyunca işleyişi sağlıklı kılmak için efor sarfederken, bir yandan da tabii ki ofis içi çalışmalarımız devam ediyordu.

Neyse işleyen demir pas tutmaz derler ya mutluyuz diyelim siz anlayın. Gelin beraber 2011'den bazı karelere bakalım, neler olmuş neler görelim.



Yeni Ofis:

Aslında benim bu aileye girdiğim zamanların ilk başlarıydı. Yeni ofise taşınmıştı Joygame ailesi, artık yuvaları oradaydı. Ofisi anlatmanın mantığı yok, çünkü o havayı teneffüs etmedikten sonra baya bir eksik kalıyor atmosferi. Size bir torpil geçelim işte ofisi resimlerle gösterelim, TIKLAYIN.

Son Destan KanTaşı Yaması:

Sanırım bu oyunun oyuncuları için en büyük ilk gelişme buydu. 1,5 yıllık bir serüvene büyük bir soluk kattı bu yama. Oyuncu sayısı arttı, oyunun içeriği genişledi, yenilikler aldı başını gitti ve oyuncu için yapılacak çok şey çıktı ortaya. Anlayacağınız Son Destan yeniden yazılmaya hak kazandı. Peki Son Destan'ı gördünüz mü?


Yeni Oyunlar ve Test Süreci:

En eğlenceli ve yorucu tarafı buydu sanırım geçen yılın. Bir oyunun test edilmesi, anketlerinin oluşturulup değerlendirilmesi ve oyuncu kitlesiyle iletişimde kalmak. Joygame dünya üzerinde fazlasıyla adını geçirir oldu. Öyle ki kapısında bekleyen oyun şirketlerini tek tek misafir etmeyi bildiği gibi her oyuna ve her kuruma "Evet" dememeyi de bildi. İşin eğlenceli kısmı ise hem birbirinden farklı birçok oyunu oynadık hem de bir ara ofiste gurbetçi gibi kaldık. Yapımcı firmaların yabancı olması nedeniyle bildiğiniz yabancı rüzgarı esiyordu içeride.
Ve testler bittiğinde ortaya çıkan isimler; Cengizhan2, ZombiRock, Kehanet Online, Divine Soul.

Joygame V2:

Vee işte "Joygame 2", evet evet aklınıza gelen şeyden bahsediyorum. Joygame tüm yüzünü değiştirdi ve yep yeni bir surete büründü. Öyle ki hala çalışmaları devam eden V2 ile Türkiye'nin Sosyal Ağı olmaya aday bir platform haline geliyor. Bu konuda çalışmalar çok gizli yürütülüyor, eğer size anlatırsam peşime kiralık katil katabilirler. :)
Bu arada V2 ile Joygame'e iki adet maskot dahil oldu. Onlar kim mi?
Size de Merhaba Arkadaşlar :)

Kehanet Online Türkiye'de:

Türkiye için büyük adımlardan biriydi Kehanet Online, bu oyun Türkiyedeki Anime RPG oyuncusuna ulaşması gereken bir oyundu. Sunucular hazırlandı, büyük bir Türkiye etkinliği tasarlandı ve oyun kapılarını tüm Türkiye'ye açtı. Oyun görüntüde "çocuk oyunu bu oynanmaz" yankısı uyandırsada oyunu oynamadan kimse bunu anlamayacaktır. Oyun içerik olarak birçok sistemin birbiriyle ilişkili olarak çalıştığı bir yazılım tabanı üzerine kurulu. Açıkçası 3-9 yaş grubu oyuncular bu oyunu anlamayacaklardır. 10-17 yaş grubu okuyarak %40 bir çözümleme yapsa da oyunun kitlesi 18 yaş ve üzeri insanlardan oluşmak zorunda. Ayrıca Türkiye'de Kehanet Online bayan oyuncuların ilgisini çekmiş olsa gerek ki %7,4 oranla bayan oyuncu katılımı var.
Ve artık Kehanet Online Sizlerle...

GameX Fuarı 2011:

İşte buna yazı yazmak anlamsızlığın en büyüğü olabilir. Birçok kurumsal markanın yer aldığı o alanda 120.000 kişilik ziyaretçi sayısına (Fuar yetkililerinin verdiği rakamdır.) sahip olmak. Hayatta bütün yorgunluğunuza değiyor. "Ne gündü be" cümlesinin ardından insanlarla olan o tatlı sohbetler. Anlatmayacağım biraz izleyin belki 2012'de aynı fuarda buluşuruz, belki de JOYFEST olur sizleri kendi evimizde misafir ederiz. İşte videolar;


Kehanet Online Türkiye Turu:

Küçük kızım Kehanet, senin için çıktığım bu yolda sanırım en çok yatağımı özledim. Evet Türkiye Turuna bir de Kehanet Turu ekledik. 11 ayrı ilde 22 ayrı etkinlik düzenledik. Son haftaya girdik 07 Ocak 2012 Ankara, 08 Ocak 2012 Eskişehir duraklarından sonra biraz dinlenme vaktim olacak sanırım. Kehanet bu ya Türkiye'yi sarıyor bence kulak verin fısıltısına.

CengizHan 2 Geldi:

Türkiye'ye yeni bir isim duyuruldu. Sıkı bir çalışmanın ürünü olan bu oyun sanırım birçok Metin2 oyuncusunun ilgisini çekmeyi başardı. Oyun açıldığı an 11.000 (on bir bin) saniyelik oyuncu girişi yaşadı. Bu rakam hafife alınamazdı. Nitekim oyunun daha yankıları yeni yeni insanlara ulaşırken Metin2 için büyük bir rakip olan bu oyun rakip statüsüne Metin2'yi koymayacak gibi duruyor. Rakipsiz bir kaliteyi savunan yapımcı ve yayıncı firması var.
Gelin biraz CengizHan izleyelim, belki sizler de bu oyunun büyüsüne bulaşıp kahraman olmak için bir yola çıkarsınız.



ZombiRock Kapılarını Açtı:

MMOAction tabanlı bu oyunda sanırım Türkiye'de 2012 formatlı oyunlar arasında rakip tanımıyor. Öyle ki Joygame platformunda yer alan "Rakion Türkiye", klasmanında tek başına giderken yine Joygame'in sahibi olduğu yeni jenerasyon eğlenceli bir Action oyununun platformlarımıza katılmasıyla abi oldu.
ZombiRock oyununu her an her saniye oynayabilirsiniz. Yeter ki zombilerle savaşmak bu denli eğlenceli olsun. İşte size ZombiRock'tan görüntüler.


Peki ya başka neler oldu? Rekor üstüne rekorlar kırıldı. Wolfteam Türkiye'nin en iyi MMOFPS oyunu oldu ve adını bir  marka haline getirdi. Saniyede 55.000 (elli beş bin) oyuncu anlık giriş yaptı. Bu yıl bol bol pasta kestik, çalışan arkadaşlarımızın doğum günlerini kutladık, her yeni rekorda hediyeler dağıttık. Etkinlikler hiç bitmedi mesela ve kampanyalar sınır tanımadı. Bu da yetmedi;
Joygame 7.500.000 üyeyi aştı.

Sanırım 2011 beni çok yoru uyumam gerekiyor, artık dinlenme zamanı.

Beni takip etmek zevklidir istersen dene, pişman olursan yenisiyle değişirim.

Sevgi ve Saygılarımla
Topluluk Yöneticisi Marsis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür Ederiz.