23 Mart 2012 Cuma

Orman Haftası [Kehanet ONLİNE]

Ormanlar, bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır. Öte yandan kullandığımız araç ve gereçlerin çoğu ağaçlardan yapılır. Evimiz, önümüzdeki masa, oturduğumuz sandalye, elimizdeki kalem, defterimiz, yaktığımız odun hep ağaç ürünleridir. Ayrıca ağaçlar endüstrinin birçok kollarında; boya sanayide, ilaç yapımında kullanılır. Bize bu kadar yarar sağlayan, ülke ekonomisinde önemli yeri olan ormanları korumalıyız. Ağaç dikip, yeni ormanlar yetiştirilmesine yardımcı olmalıyız. Eskiden dünyamızın önemli bir bölümü ormanlarla kaplıydı. Dünya nüfusu arttıkça tükenmez gibi görünen ormanlar azalmaya başladı. Günümüzde tehlikeli boyutlara vardı.

Özellikle sanayileşme,ormanların yok olmasına yol açtı.

Bu durum karşısında sorumluluk duyan,düşünen insanlar önlem almak gereksinimini dile getirmeye başladılar.Sorun birey ülke sorunu olmaktan çıktı.Uluslar arası düzeye ulaştı ve Birleşmiş Milletler gündemine girdi.Ormanın ve ağacın önemine eğilmek için harekete geçildi.Bütün dünyada orman haftası yapılması için görüşmeler yapıldı.21 Mart'ta Güney Yarımkürede sonbahar,Kuzey Yarımkürede ilkbaharın başlangıç günü olması nedeniyle 1971'de Avrupa Tarım Birliği ve Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü bu günü "Dünya Ormancılık Günü" olarak kabul etmişlerdir.

Ülkemizde de her yıl bugünden başlamak üzere bir hafta ORMAN HAFTASI olarak değerlendirilmektedir.
Günün ana amaçları,ormanların korunması,geliştirilmesi,çok yönlü yararlanma ilkeleri gibi konuların çeşitli etkinliklerle halka duyurulması ve halkın bu yönde bilinçlendirilmesini sağlamaktır.
Konu ülkemiz açısından çok önemlidir.Ormanlarımız gittikçe azalmaktadır.

Kehanet Online ekibi bu haftaya özel hem eğlenecekleri hem de ödül kazanacakları bir etkinlik hazırlamışlar. 
Üstelik oyuncuların ödülü kazanmak için yapmaları gereken şey çok basit.

Kehanet Online Nakit Mağazasını ziyaret edip "Ağaç Dönüşüm Şekeri" isimli eşyayı alın, arkadaşlarınızla birlikte oyunda bir araya gelin ve eşyayı kullanın.
Bir ağaç da Kehanet Diyarına siz ekin.

Detaylı bilgi almak için TIKLAYIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür Ederiz.