9 Mart 2012 Cuma

"ZombiRocK" Hiç Oynadınız Mı?

Hiç zombileri pataklamak istemiş miydiniz? 2012'ye girer girmez ilk ödülünü alan ZombiRocK gün geçtikçe daha fazla adrenalin salgılamaya başladı.

ZombiRocK dünyasına girmek için sabırsızlığınıza yenik düşmeyin, gelin bu dünyayı size biraz tanıtalım.
Yaşadığınız şehrin her sokağında zombilere rastladığınızı düşünün. Ne yapardınız?
Bu oyunda herkes edindiği mesleğe en uygun silahı eline almış zombileri dövüyor. Stres atmak için aksiyonu bol olan bu oyunu hep birlikte incelemeyelim.


→ İsim: ZombiRocK Çılgın Deney

→ Tür: MMO Action

→ Yapımcı: SkeinGlobe

→ Yayıncı: Joygame

→ Grafik: Çok İyi

→ Kurulum: Var

→ Sistem Gereksinimi:
İşlemci: P4 2.0 GHz
Sanal Bellek: 512 Mb
Ekran Kartı: GeForce FX 5600, ATI 9600 Pro
Sabit Disk: 2 Gb
İşletim Sistemi: Windows XP, Vista ve Windows 7







HİKAYE

Yıllar önce Dünya Kuantum Araştırmaları Birliğinde asistanlık yapan Jessie Glave, büyük tartışmalara yol açan bir teori hakkında önemli bulgular keşfetti. Bulgulara göre evrenimiz iki ayrı paralel evrenin çarpışmasıyla ve bu çarpışmanın başka bir uzay-zaman düzlemi oluşturmasıyla başlamıştır. Bu kozmik olayda açığa çıkan enerji evrenimizdeki tüm maddelerin her bir atomu içine hapsolmuştur.
Bu devasa enerji varlığı asırlardır insan kavrayışının ötesinde kalmıştır.ki Dr Jessie Glave madde içindeki bu enerjiyi çıkarıp Kor adı verilen yeni bir element olarak ayrıştırana kadar…

Bu Dr J için kariyerinin en büyük başarısıydı ve bu başarı sayesinde sayısız ödül kazandı.
Fakat işler beklendiği gibi iyi gitmedi. Kor bazı insanlar üzerinde kötü etkilere sebebiyet verdi. Kor'dan kötü etkilenen insanlar yavaş yavaş zombilere dönüştüler. İnsanlık için büyük bir tehdit oluşturmaya başlayan zombilere karşı birilerinin savaşması gerekiyordu. Ve biz olaya el koyduk! Biz kim miyiz? Biz Kor Avcılarıyız!. Bizler Kor'un zombi etkisine karşı doğuştan bağışıklığa sahibiz. Kor'u silahlarımızda kullanma konusunda eğitilmiş savaşçılarız. Masum insanları zombilerden korumak adına şehrin zombileşmiş kısımlarını karantinaya aldık. Masumları korumayı görev edindik. Karantina bölgelerinde kendimizi eğitmek için ölüm maçları yapıyor, içlerimizden en iyilerini zombi istilalarını durdurmak için gönderiyoruz. Bazen aramızda çatışmalar da patlak verebiliyor. Fakat o da savaşın tuzu biberi…

Savaş daha yeni başlıyor. Her geçen gün yeni düşmanlar listeye ekleniyor.

KARAKTERLER


BEYZBOLCU:
Beyzbol yeteneği neden savaşmak üzere kullanılmasın ki? Toplarını ölümcül bir şekilde kullanmayı tercih eden bu avcılar, uzak mesafeden saldırmakta uzmanlaşmış en etkili sınıftır. Saldırı gücü ve hızları iyi olmasına rağmen HP'lerinin pek iyi olduğu söylenemez. Bu sebeple savaşlarda en ön safhalarda yer almaktan kaçınmalı ve rakipler ile aradaki mesafe korunmalıdır.

Özel saldırısı ve standart saldırısını uygun sıralarda kullanarak büyük anlık hasar verebilirler. Kısacası bir beyzbol ustasının ihtiyacı olan yalnızca bir kaç saniyedir! Tüm saldırıları güdümlüdür, yani toplar düşmana doğru otomatik olarak gider. Ancak doğru hedef alınmadığı takdirde toplar etrafta vurulması mümkün olan diğer nesnelere de gidebilirler. Bu sebeple dikkatlice hedef alınmalıdır.

 BOKSÖR:
Bir boksörün canı kum torbasını yumruklamaktan sıkılınca ne yapar? Merak ediyorsanız ya ondan olun ya da kaçın! Tabii kaçabilirseniz...


FORVET:
Bir Rugby topu ile hangi sporlar yapılabilir? Belki kafa kırmaya da yarayabilir? Neden olmasın? 

Forvet sınıfı en yüksek HP'ye sahip sınıftır. İkinci saldırıları ve özel saldırıları sayesinde, rakibi havaya sıçratır ve etkisiz hale getirebilir. Saldırıları o kadar güçlü ve seri olabilir ki, mükemmel zamanlama ile bir rakibi ölene kadar durmadan kontrolü altında tutabilir. Ayrıca ikinci saldırısı ve özel saldırısı alan vuruşu olduğu için birden fazla rakibe aynı anda hasar verebilir.

GİTARİST:
Bir rock yıldızı yeteneğini savaşmak için kullanabilir mi? Bizce kullanabilir!

Hız, saldırı, HP gibi karakter güçleri bakımından en dengeli sınıftır. Çok üstün bir avantajı veya dezavantajı yoktur. Doğru kullanıldığı takdirde bir rakibi uzun süre boyunca etkisiz halde bırakabilir. İkinci saldırı ve özel saldırıları rakibi sersemletme yeteneğine sahiptir. Ayrıca karakterler arasında en uzun kombo vuruşuna sahip olan türdür. Eğer fırsatını yakaladığınız anda bir rakibi, hem takım arkadaşlarınız için hem de kombolarınız için yem haline getirmek istiyorsanız bu sınıf tam size göre!

 İTFAİYECİ:

Bu çılgın İtfaiyeci arkadaşlarımız kendine has savaş stili ile hem zombilere hem de kendisine meydan okuyanlara zor anlar yaşatıyor! Sahip olduğu yüksek HP sayesinde yıkılması en zor olan karakterlerden biridir. Ancak yavaş olması hızlı karakterler karşısında önemli bir dezavantaj olabilmektedir.

Özel saldırı çeşitleri (örn; değişik tür kalkanlar, vb. gibi) ve uzak mesafeli saldırıları bir savaşta değişik rollerde yer alabilmesine imkân sağlar. Dilerse uzaktan sürekli saldırı yaparak uzak mesafeli saldırı görevini üstlenir, dilerse kalkan yeteneği ve dayanıklılığı ile düşmanlarını oyalayarak takım arkadaşlarına fayda sağlayabilir. Ayrıca standart saldırısı rakiplerini geriye itebilecek kuvvettedir. Bu sayede tehlike sezdiği an rakibini kendinden uzaklaştırarak aradaki mesafeyi koruyabilir.

OYUNA BAŞLARKEN

Oyuna girdiğiniz gibi otomatik olarak öğretici mod'a giriş yaparak oyuna başlarsınız. Kısa süren bu mod'u tamamladıktan sonra oyunun seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Oyuncularla ve zombilerle mücadeleye başlamadan önce oyunu öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu tahmin edebilirsiniz! Öğretici mod'a başlamadan önce oyuna ilk önce hangi karakterle başlayacağınızı seçmelisiniz.


Buradan öğretici mod'a göz atabilirsiniz:


OYUN MODLARI



Ölüm Oyunu

Birbirlerine rakip olan takımlardan hangisi ilk önce 9 öldürme puanına ulaşırsa o takım kazanır. Ancak 5 dakika içinde herhangi bir takım 9 öldürme puanına ulaşamazsa hangi takım daha fazla öldürmeye ulaşmış ise o takım kazanır.

Kor Avı

Her oyuncu en başta bir miktar kora sahip oyuna başlar. Bir takımda toplam 24 kor olur ve takımdaki kişi sayısına göre bu kor oyunculara bölünür. Rakibi öldürdükçe Bu korlar ölen kişiden öldüren kişiye geçer. Eğer bir rakibe çok kişi saldırırsa, son vuruşu yapan oyuncuya, öldürdüğü oyuncunun korlarının büyük kısmı geçer. Kalan korlar ise o kişinin öldürmesine yardımcı olan(yani asist yapan) kişilere dağılır(genellike 1-2 kor kadar). Hangi takım ilk 43 kora ulaşırsa o takım kazanır. Ayrıca bu bölümde karakterlerin bir süre vurulmadığı zaman otomatik YP kazanma özelliği oldukça azdır. Ölüm oyununda karaktere vurulmazsa bir süre sonra hp otomatik dolar, ancak kor avında bunun için gereken süre çok daha uzundur.

Zombi İstilası

Zorluk seviyesine göre her dalgada zombiler ortaya çıkar ( kolayda 5 dalga, ortada 7, zorda 10). Zorluk seviyesine göre ortaya çıkan zombi sayısı ve gücü de değişir. En fazla 4 kişi bir takım olarak mücadele edebilir. Ölen oyuncuyu takım arkadaşları hayata döndürebilir. 4 oyuncu da ölürse oyun biter.

Herkes Tek

5 dakika boyunca bütün oyuncular tek olarak mücadele eder. Toplam 8 kişi savaşabilir ve herhangi bir öldürme limiti yoktur. 5 dakika içerisinde hangi oyuncu daha çok öldürme puanına ulaşırsa o oyuncu birinci olur.

Baş Düşman Savaşı

Deli Aşçıya karşı mücadele edin ve çok yüksek Yaşam Puanına sahip bu baş düşmanı öldürmeye çalışın! Ancak çok dikkatli olmalısınız, bu deli aşçının birbirinden değişik yetenekleri var, hatta zombi bile canlandırabiliyor! Ölüm Oyunu

Birbirlerine rakip olan takımlardan hangisi ilk önce 9 öldürme puanına ulaşırsa o takım kazanır. Ancak 5 dakika içinde herhangi bir takım 9 öldürme puanına ulaşamazsa hangi takım daha fazla öldürmeye ulaşmış ise o takım kazanır.



HARİTALAR



İneğin trene baktığı gibi bakanlar, zombilere yem oluyorlar! İstasyonu kuşatan zombileri sopalayın, ulaşım sorunu tarih olsun.

Hollywood zombilere alışkındı ama gerçek zombiler ortaya çıkınca herkesin aklı çıktı! Sunset Bulvarı'ndaki zombileri temizleyin, sivillere rahat bir nefes aldırın.


Dövüş Fabrikası'na hoş geldiniz. El değmeden hazırlanan dövüşlerimiz demek isterdik ama burada öyle bir şey yok. Fabrikadan halka çok ucuza hatta bedavaya dövüş sahibi olabilirsiniz. ALmayanı dövüyorlar!


Buranın eğlence anlayışı biraz daha sert. Neyle derseniz sopayla, yumrukla, gitarla eğleniyoruz. Eğlence anlayışımız uyuşuyorsa, buyurun bekleriz. 

Lunapark hep eğlence yeri olarak bilinirdi. Kimin aklına topların altında ezilmek gelirdi!? Atlı karıncaya binmeyi mi yoksa onları tutup birinin kafasına mı atmayı tercih edersiniz bilemeyiz. Dünyanın ilk ve tek güvensiz Lunapark'ı. 


Durakta inecek var! Tabi durak sağlam kalırsa... Duraklar çok dolu olduğu zaman kavga etmek isterdiniz ama kendinizi zor mu tutardınız? Burada her şey serbest! 

Cehennem alevlerini hiç bu kadar yakın hissetmiş miydiniz? Düşen ölür! Rakibini düşüren ise galibiyete çift kişilik bilet kazanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür Ederiz.