17 Mart 2012 Cumartesi

ULTİMA ONLİNE & Tarih

Merhabalar,

Bu yazımda sizlere geçmişten bugüne dek ayakta kalan ve Online Oyun denince akıllarda kesinlikle isim olarak uyanan Ultima Online oyunundan bahsedeceğim.

Ultima Online, Mythic Entertainment tarafından yapılmış ve EA Games tarafından
25 Eylül 1997'de piyasaya sürülmüş bir MMORPG oyunudur. Oyun Origin Systems tarafından tasarlanmış Ultima adlı oyun serisinin devamı niteliğini taşır.


MMORPG tabanlı online oyunlarda biliyoruz ki her birimiz ayrı bir oyun içi karakteri yönlendirir ve bir sanal hayat süreriz.
Ultima Online bu konuda yıllar önce büyük bir içerik sunarak bugün hala birçok Online oyunda olmayan içeriğiyle aranan bir oyun halinde.

Oyun, serinin diğer oyunlarının da geçtiği Ultima evreninde geçmektedir. Oyundaki genel amaç, özetle, shard adı verilen çok sayıdaki sunucudan birine bağlanmak, burada bir karakter yaratmak ve bu karakteri olabildiğince geliştirmektir. Oyuncu, karakterini yaratırken onun ismini, fiziksel özelliklerini, yeteneklerini ve doğduğu şehri belirler. Karakter, doğduğu şehirde oyuna başlar. Oyuncu oyunu oynadığı sırada, önceden belirlenmiş kurallar çerçevesinde istediğini yapmakta özgürdür.

Günümüz teknolojisinin ve evlerdeki bilgisayar kullanıcılarının artması ve iyileşmesi sonucunda bugün oyunlarda grafiksel tatminlik oldukça yüksektir. Fakat Ultima Online tarihin o eski yüzünden iki boyutlu ve izometrik olarak oyun sevenlere sunulmuştur.


Oyunda karakterlerin gelişmişliği, yetenek puanlarının büyüklüğü ile ölçülür. Yetenek puanları, tek ondalık basamaklı, yüz üzerinden sayılarla belirlenir.Karakterlerin, yetenek puanları dışında, kuvvet, çeviklik ve zeka olmak üzere üç adet fiziksel puanı bulunmaktadır.

Oyun içeriğinde terzilikten büyücülüğe, ozanlıktan hırsızlığa, oldukça geniş bir yetenek yelpazesi sunar. Bunu bir nevi meslek gibi de düşünebilirsiniz. Karakterinizin ana özelliklerine göre geliştirebileceğiniz artı yeteneklerinizin olmasını sağlayan bir yol.

Orijinal Ultima Online üzerine, oyunun devamlılığını sağlama amacıyla çeşitli eklenti paketi hazırlanıp piyasaya sürülmüştür. Bu eklenti paketleri oyuna yeni silahlar ve yaratıkların yanı sıra, yeni karakter sınıfları, hatta oyun içinde gidilebilecek yeni topraklar da sunabilmektedir. Şimdiye dek piyasaya sürülmüş sekiz adet eklenti paketi bulunmaktadır. Bu paketlerin isimleri ve piyasaya sürülüş tarihleri şöyledir:

Ultima Online.....................................................25 Eylül 1997
Ultima Online: The Second Age ..........................1 Ocak 1998
Ultima Online: Renaissance.................................3 Nisan 2000
Ultima Online: Third Dawn.................................7 Mart 2001
Ultima Online: Lord Blackthorn's Revenge..........24 Şubat 2002
Ultima Online: Age of Shadows..........................28 Şubat 2003
Ultima Online: Samurai Empire...........................2 Kasım 2004
Ultima Online: Mondain's Legacy.......................30 Ağustos 2005
Ultima Online: Kingdom Reborn.........................27 Haziran 2007
Ultima Online: Stygian Abyss..............................8 Eylül 2009




1 yorum:

  1. tebrik ediyorum böyle bir oyunu tekrar bize hatırlattığınız için ben hala oynuyorum siz oynama fırsatı buluyormusunuz?

    YanıtlaSil

Teşekkür Ederiz.