10 Nisan 2012 Salı

Zombie Walk İstanbul 2012

Herkese merhabalar,
Biliyorum biliyorum nedir bu başlık diyorsunuz belki de bazılarınız aslında en başından anladılar son zamanlarda Facebook sayfamda da "Zombie Walk İstanbul 2012" diye yazılar yazıyorum.

Zombie Walk hakkında küçük bilgiler vermeden önce 08.04.2012 tarihinde gerçekleşen Zombie Walk Etkinliğinden bahsetmek istiyorum.

Sonrasında ise Zombie Walk Nedir?, Nasıl Düzenleniyor?, Kimler Katılıyor?, Amaçları Ne? vb. birçok sorunun cevabını da birinci ağızlardan size ileteceğim.


08 Nisan 2012 tarihinde gerçekleşen Zombie Walk İstanbul etkinliğinde Joygame ZombiRock ekibi de katılım gösterdi ve makyajlar vs. derken kendilerini etkinliğin içinde bulan ekip, etkinliğe olan katılımı takdir etti doğrusu.
Etkinlik için en son yazılacak şeyi en başta iletmek istiyorum etkinlik başladıktan yarım saat sonra iptal edildi. Evet şimdiden "aaaa yeni başlamıştık okumaya diyeceksiniz." Ama üzülmeyin inanın o yarım saat bile anlatılacak çok şeyi barındırıyor içerisinde ama öncesinde medyada nasıl haberler çıktı onlara bakalım.



Milliyet, DHA başta olmak üzere birçok mecrada yer alan haberlerde "TAŞKINLIK YAPAN ZOMBİLER KORKUTTU" başlığı bu etkinliği çok kötü lekelemişti.
Haber içeriğinde "İSTANBUL Sarayburnu’nda "Zombie Walk" için toplanan makyaj yaparak zombi olan kadınlı erkekli yüzlerce kişi, yoldan geçen arabaları sallayıp piknik yapan vatandaşları korkuttu, çimlere bastı. İzinli olarak düzenlenmek istenen ve renkli görüntülere sahne olan "Zombi Yürüyüşü" zombilerin taşkınlıkları nedeniyle iptal edildi." gibi bir alt başlıkla karşılasa da, aslında güzel bir yere değinmişti. Oda;

"zombi olan kadınlı erkekli yüzlerce kişi, yoldan geçen arabaları sallayıp piknik yapan vatandaşları korkuttu, çimlere bastı."

Aslında başlıkta etkinliğe katılan herkese bir mesaj veriliyordu, çünkü amaç taşkınlık değildi ama katılımcıların yaş ortalaması ve sayısı göz önüne alındığında bu etkinlik amacından sapacakken bitirildi.

Neyse biz kendi bültenimize dönelim.
Peki etkinlik katınılmaya değer miydi? "Bence fazlasına bile değerdi."

Bir kere biz Türkiye'de ki ZombiRock ekibine bile gönülden destek vermiş oyuncularız. Böyle bir etkinliğe kayıtsız kalmamız olası bile değil. Amacından sapmadı belki taşkınlıklar olmasaydı ki ben buna gençliğin enerjisi diyorum daha da güzel olabilirdi. Burada topluluk yönetmenin ne zor olduğunu bir kez daha gördük.

ZombiRock Ekibi neler yaptı?
Ekip öğlen saatlerinde vapurla Beşiktaş'a geçti tabii hazırlıklar ilk orada başladı, Beşiktaş'dan etkinlik yerine doğru geçen ekip ilk sakin kuytuda makyajlarını yapmaya başladı. Tabii yoldan geçen insanlar ZombiRock Ekibine büyük ilgi gösterdi ki 9 milyon kişinin olduğu bir portal olan Joygame'in içinden çıkan bu ekip aslında bu tarz etkinliklerde daha aktif olabilir ve büyük bir rol üstlenebilir.

Sonrasında ise ekip Gülhane Parkına geçti. Zombie Walk katılımcıları gerçekten burada çok fazlaydı.

Peki Zombie Walk Nasıl Birşey? (1. Ağızdan Bir Alıntıdır.)
Siz neyi protesto ediyonuz?
-Bizim etkinliklerimiz tamamen yasal biz hiçbir siyasi görüş belirtmiyoruz,propaganda etmiyoruz,gösterilerimiz tamamen eğlence amaçlı olmakla beraber birçok etkinliklere olumlu yaklaşan gayet sosyal şeylerriz :)

Amaç ne?
-Amaç yok diyen var,eğlenmek diyen varki hayatımda daha eğlenceli bir etkinlik görmedim,walking dead dizisine çağrışım yapmakmı dersin, Michael Jackson'ı anmak anısını yaşatmakmı dersiniz.. şimdilik en inandırıcıları bu :)

Nerden esti?
-Dışarıda dolaşan onca zombi varken neden olmasın dedik.. biliyoruz ordasınız evlerinizde oturmuş walking dead izliyorsunuz,L4D,resident evil,day of the zombies oynuyorsunuz,zombilere sempati duyuyorsunuz,zombileri seviyorsunuz,aslında boş boş geziyorsunuz istanbulda.. neden olmasın dedik nerden esti cevap alamadım mı diyorsunuz halen ki öyle diyorsunuz :) istanbul potansiyeli aşırı derecede yüksek bir zombi kenti ve hızla artmaktayız bunu herkes görecek :)

Etkinliğe katılım için bir yaş sınırı yok. Aslında gerçekten bir kitlenin içinde yer almak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey ZOMBİ olmak.
Mesaj açık aslında bir siyasi görüş yok, taraf seçin diyende yok. Herşeyi geçelim etrafınızdaki insanları umursayın diyen de yok ama kayıtsız kalın da denmiyor. ;)

Zombie Walk İstanbul evet yanlış duymadınız aslında yazacak çok şey var ama bu algıyı anlamak lazım.

Daha Fazla Resim İçin Tıklayın.

1 yorum:

  1. bu döviz açan arkaaşaları uyardık kendileri kaybetti bu vakikten sonra.

    YanıtlaSil

Teşekkür Ederiz.